Porseleinschilder Porcelain Art by THIÉ

Passie voor porselein, scherp oog voor sterke kunst.

Iedereen kent voorbeelden van schilderwerk op porselein. Maar de mogelijkheden van deze kunstvorm, blijven vaak onderbelicht.

Eigenlijk zijn er géén grenzen aan wat mogelijk is. Het porseleinen stuk vormt het witte blad, dat naar wens van de kunstenaar wordt beschilderd.

Nieuw leven voor een oude kunstvorm

Met Porcelain Art by THIÉ wil ik deze oude kunstvorm nieuw leven inblazen. Een nieuw elan geven. Met respect voor de prachtige stijl uit het verleden, die ik soms ook gebruik in mijn werken. Maar vooral met het oog op de toekomst, door nieuwe stijlen en vormen te integreren in dit rijke ambacht.

porcelain art thie realisatie
yolande over thie

Wie ben ik?

Ik startte met porselein schilderen in 1993. Ik leerde de kneepjes van het vak als cursist bij Y. Hansens en K. Peuch, de leading ladies van het Belgisch Porseleinschildersgenootschap (BPSG). Toen was deze kunstvorm nog een rage in ons land, inmiddels zijn er bijna geen ateliers meer over.

Enkele belangrijke mijlpalen uit mijn leven als porseleinschilder:

 • 2000: nominatie op de internationale tentoonstelling porselein schilderen in Brugge (thema: herfst).
 • Sinds 2014 verdere verfijning van technieken met workshops bij internationaal gerenommeerde artiesten:
  • Lars Hanneman
  • Peter Faust (Zwitserland)
  • Elviara Agailar (Brazilië)
 • 2017: start cursussen en opleidingen in eigen atelier
 • 2021: Tentoonstelling bij Lineair (Dilbeek)
 • 2023: Galerie Mixart, Expo Out of The Box (van 06-08-2023 tot 29-10-2023 te Sint Martens Bodegem)
 • 2023 : Art and Fashion bij Moderna Fasfion  ( 17-09-2023 tot 28-09-2023 te Schepdaal)

“Kleur doet me leven. Kunst doet me ademen. Ik verwerk al mijn energie tot prachtige kunstwerken vol eigenzinnige invalshoeken en warme taferelen. Ik hou van het leven. En dat weerspiegelt zich mooi in mijn porseleinschilderingen.”

Eigen atelier

In mijn atelier creëer ik dus bijzonder gedetailleerde én exclusieve werken. Door de schildertechnieken die worden toegepast, is geen enkel werk volledig hetzelfde. Zelfs niet wanneer er een serie aan werken wordt uitgevoerd.

Passie voor het vak

Porcelain Art by THIÉ is ontstaan vanuit een passie voor dit vergeten ambacht. Voor de mogelijkheden die deze kunstvorm te bieden heeft. En omdat dit creatieve schilderwerk een harmonieus huwelijk vormt tussen het dagelijks bruikbare en het uitzonderlijke.

Elk stuk wordt gemaakt met liefde, met oog voor detail en de hoogste kwaliteitsstandaarden. Elk stuk is er ééntje om trots op te zijn.

Maak kennis met mijn werk: bekijk mijn huidige portfolio of contacteer me voor porseleinkunst op maat.

porcelain art thie realisatie